Archief - possible virus threat?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

spermy

Legacy Member
net een emailtje gekregen van "belgacom.net"
het bericht omvatte een gewone witte achtergrond (waar die van de gewone nieuwsbrief een mooie achtergrond heeft)
en dan de dubieuze tekst
Onderwerp: Welkom bij Belgacom.Net - nuttige info


Beste klant,


Welkom in de nieuwe wereld van het internet. Belgacom.Net is de nummer 1 als het gaat om gratis toegang tot het net. Gebruiksgemak, snelheid en surfplezier: we do

hierbij volgde het attachment thumbs.db.scr

volgens mij niet echt zuiver...
correct me if i'm wrong, misschien is er niets aan de hand.
spank you and me :D

BART_SIMPSON416

Legacy Member
Ras echt virus. dat is een scr saver bestand die niet zuiver is.
Als je weet dat thumbs.db een windows database bestand is waarin hij de map settings bij houd. ;)

Ether

Legacy Member
Azo e .scr ziet der mij inderdaad nie zo zuiver uit...

kzou zeggen, deleten die handel en keer e virusscan uitvoeren e :)

spermy

Legacy Member
tis al weg, tis nie van da. gewoon waarschuwing tov anderen die minder wantrouwig zouden zijn...
de dummy mailer zou een @IN.be zijn
meer bepaald [email protected] en gaf me nog een vriendelijk antwoord ook. :wtf:
strange :ironic:

Tweak37

Legacy Member
alsof gij de echte verstuurder zou kunne trace... :sleep:

die .src virusmails krijg ik wel vaker, ze probere altijd officieel te lijke, ma tis wel verdacht da ze met een src file werken :) maja de gemiddelde n00b ziet da ni he...

amdr

Legacy Member
Tweak37 zei:
alsof gij de echte verstuurder zou kunne trace... :sleep:

die .src virusmails krijg ik wel vaker, ze probere altijd officieel te lijke, ma tis wel verdacht da ze met een src file werken :) maja de gemiddelde n00b ziet da ni he...
Men ma opende derop los tot alles naar de klote was :/
bennek maar zo vriendelijk geweest om haar is uit te leggen dat ze da best ni doe :/

bogy

Legacy Member
thumbs.db is geen instellingenfile, maar een overzicht van voorbeeldbestanden van afbeeldingen in die directory. (Thumbnails Database)

NeFerMeTu

Legacy Member
Lijkt me redelijk logisch dat er met zo'n bestand iet niet klopt.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan