Archief - Gsm kopen via UK, Te vertrouwen??

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

g0dkill3rBE

Legacy Member
Hallo,
Ik zoek een nieuwe gsm en ik heb gereageerd op een kapaza advertentie
en dit is wat hij me terug stuurde: (*****@gmx.com)
Code:
[SIZE="2"]Hallo, 
Alle telefoons zijn nieuw in de doos met alle toebehoren + garantie. Zijn 100% origineel en ontgrendeld. 

Ik heb 25 telefoons op voorraad. U kunt minimaal 2 telefoons voor *00 euro. 

Dit is de prijs van mobiele telefoons: 
[2 telefoons = *00 euro] --- [5 telefoons = *00 euro] --- [10 telefoons = **00 Euro] --- [25 telefoons =**00 Euro]

Wacht antwoord in het Engels, zodat we beter kunnen communiceren.
U kunt vertalen op: http://translate.google.com/ 


 

Met vriendelijke groet.[/SIZE]

Dus ik zei dat ik mss wel geïnteresseerd was in er 5 te kopen (vrienden).
En ik vroeg dus hoe de betaalwijze was en de garatie; Hij antwoorde:
Code:
[SIZE="2"]
Thanks for getting back to me. I`m from London, Uk. Where are you located ?
I will ship the product with UPS/TNT/DHL or FedEx Services (recommended by eBay) insured and it will take no more then 2 days.

The deal will be made by eBay which work like a third part in this deal... eBay will send a payment invoice... you will send the money to eBay... eBay will check your payment... i will ship the phones to you and after you will get the phones in your hands you confirm at eBay and they forward the money to me...
I`ts a safe deal for both parties...

Email me back soon if you agree and we can start the deal now.
- the phones are brand new, unlocked, 100% original with all original accessories.
- have all language and 2 years international warranty.
- the phones need a SIM-Card and will work perfect.[/SIZE]
Toen vroeg ik wat meer info over het ebay gedoe en toen zei hij dit:
Code:
[SIZE="2"]
I don`t have eBay id, my friend told me about this system,  and used this system until now and everything was ok.

I will need the following info from you so I can set up a new transaction case through eBay:

1. Full Name
2. Address, City, Postal Code, Country
3. Exactly Order: Phones Model and Quantity

And after I will notify eBay that you are selected as my buyer.[/SIZE]

Dan heb ik nog is gevraagd hoe het zat met de 2 jaar garantie
antwoord:
Code:
[SIZE="2"]
All of my products viewed and purchased throughout my auctions are guaranteed to be 100% authentic phones or double your money back. All items are BRAND NEW with tags, all accesories that you need + all Europen languages. 2 YEARS CONTRACT. You don't need any hacks or turbo-sim adapter at all. Just pop in your SIM card into the phone and it will work. Your phone will always remain unlocked. NO DROP CALLS OR LOSING SIGNALS due to hacked software. Guaranteed to work worldwide on any GSM provider. Free Car Charger and Leather Case.[/SIZE]

Nu ik vertrouw het niet echt en nu zijn mijn vragen:
- Is de methode die hij zegt via ebay waar? Want ik heb er nog nooit van gehoort. En advertentie staat op kapaza en niet op ebay :s
- Ik heb ook mijn twijfels over de "2 years international warranty" kan dit wel? want als ik vraag of ik er een bewijs bij krijg reageert hij er maar omslachtig op zie post

Ik wil gewoon niet veel geld verliezen aan een scammer :D

Alvast bedankt voor jullie reacties

kitsune

Legacy Member
Ik ken die, die heeft zo 20 accounts met 50 GSM's te koop staan. SE C905's aan 100 euro enzo. Ik ben 100% zeker dat het afzetterij is.

g0dkill3rBE

Legacy Member
kitsune zei:
Ik ken die, die heeft zo 20 accounts met 50 GSM's te koop staan. SE C905's aan 100 euro enzo. Ik ben 100% zeker dat het afzetterij is.
Kweenie hoe hij het uitlegt klikt het toch allemaal relatief veilig. Maar zou me idd niet verassen als het affzeterij is.

Nog reacties ??

quake3

Legacy Member
onveilig. hij heeft helemaal geen gsm's. En betaling via ebay gaat niet, ten eerste moet hij het object aanbieden, ten tweede moet je dan betalen via paypal, visa etc op beveiglide site van ebay. (en hierbij moet de persoon zijn correcte gegevens invullen) dat zal hij dus nooit doen, want tis pure oplichterij.

adri36500

Legacy Member
Ik zou het ook niet doen, zijn manier van werken is gewoon om problemen vragen.

Shadowfox

Legacy Member
Zodra die persoon minimum 2 gsm's wil verkopen per deal hangt er al een luchtje aan in mijn ogen.
Waarschijnlijk gaat het over populaire telefoons aan een prijs die te goed is om waar te zijn, wel dat is het ook.

DrWho

Legacy Member
Vrij naïef als je hierin trapt...als het te mooi klinkt om waar te zijn en het is via Kapaza of 2dehands.be dan IS het dat ook...

Maar doe het gerust, die arme oplichters moeten toch ook hun boterham verdienen hé.

:wtf:

Ronnie86

Legacy Member
2 zinnen vallen mij op...

The deal will be made by eBay which work like a third part in this deal...

I don`t have eBay id, my friend told me about this system...


smells fishy

vraag meer uitleg over da so called "system"

g0dkill3rBE

Legacy Member
ik heb email naar ebay gestuurd over het systeem en dit is hun antwoord;
Code:
Beste ***, 
Bedankt voor uw e-mail. 
eBay is slechts een platform en zou daarom nooit bemiddelen tussen koperen verkoper. 
Wij zullen geen geld aannemen van een koper en zullen dan ook niet als tussenpersoon handelen. 
De verkoper probeert geld van u los te krijgen, om vervolgens niets meervan zich te laten horen. 
Sommige e-mails lijken van eBay afkomstig, maar zijn dat uiteindelijk niet. 
Zo proberen oplichters uw vertrouwen te winnen. 
Vaak lijken de aanbiedingen te mooi om waar te zijn, en is dat uiteindelijk ook zo. 
U zult nooit iets van de telefoon zien.
 Ik raad u aan niet verder te gaan met deze transactie. 
Ga ook niet in opeventuele verzoeken om buiten eBay om te handelen. 
Koop alleen dure objecten als u deze eerst kunt komen bezichtigen. 
Met vriendelijke groet, Andre ZuidemaeBay Customer Support

het zijn dus gwn oplichters

quake3

Legacy Member
g0dkill3rBE zei:
ik heb email naar ebay gestuurd over het systeem en dit is hun antwoord;
Code:
Beste ***, 
Bedankt voor uw e-mail. 
eBay is slechts een platform en zou daarom nooit bemiddelen tussen koperen verkoper. 
Wij zullen geen geld aannemen van een koper en zullen dan ook niet als tussenpersoon handelen. 
De verkoper probeert geld van u los te krijgen, om vervolgens niets meervan zich te laten horen. 
Sommige e-mails lijken van eBay afkomstig, maar zijn dat uiteindelijk niet. 
Zo proberen oplichters uw vertrouwen te winnen. 
Vaak lijken de aanbiedingen te mooi om waar te zijn, en is dat uiteindelijk ook zo. 
U zult nooit iets van de telefoon zien.
 Ik raad u aan niet verder te gaan met deze transactie. 
Ga ook niet in opeventuele verzoeken om buiten eBay om te handelen. 
Koop alleen dure objecten als u deze eerst kunt komen bezichtigen. 
Met vriendelijke groet, Andre ZuidemaeBay Customer Support

het zijn dus gwn oplichters
alleeeee :p

Ronnie86

Legacy Member
g0dkill3rBE zei:
het zijn dus gwn oplichters


ebay zelf zegt dus da ze da ni doen...

dus moest ge het kopen , dan ist op eigen risico en mss loopt het slecht af.
ik raad het u dan ook af. :)
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan