Archief - Hulp achterhalen ipadres

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Cleanex

Legacy Member
Beste

Graag had ik iemand gehad die mij kan helpen. Ik ben opgelicht geweest op internet, dit door 2 personen, waar nu hun emailadres niet meer beschikbaar is. Kan er iemand hier het ip adres achterhalen van die mails? En indien niet, is er een instantie waar ik naartoe kan gaan dit aan te klagen?

mvg

Solid Snake 111

Legacy Member
Hey Cleanex, sorry to hear!
Hier heb je een zeer handig website om Ip's te achterhalen uit mails.
Succes!

shawnthaboss

Legacy Member
idd spijtig met wat ben je opgelicht ?? en veel geld kwijt ??
hoppelijk vind je ze de rotzakken

Cleanex

Legacy Member
Thx! En indien ik ipadres heb, wat zijn mijn verdere opties dan om meer gegevens van de persoon te achterhalen?

Solid Snake 111

Legacy Member
Cleanex zei:
Thx! En indien ik ipadres heb, wat zijn mijn verdere opties dan om meer gegevens van de persoon te achterhalen?

Er bestaat zoiets als Ecops, een afdeling van de federale politie die zich met internet misdrijven bezighoudt. Zelf nog nooit gebruikt, wel goede zaken over gehoord. Your best bet. Good luck!

Cleanex

Legacy Member
Is het dan deze code? ( graag quoten en juiste code vet markeren : ))

Received: from bay0-omc2-s1.bay0.hotmail.com (bay0-omc2-s1.bay0.hotmail.com. [65.54.190.76])
by mx.google.com with ESMTP id fu20si7983334bkc.45.2012.11.23.08.42.19;
Fri, 23 Nov 2012 08:42:21 -0800 (PST)
Received-SPF: pass (google.com: domain of [email protected] designates 65.54.190.76 as permitted sender) client-ip=65.54.190.76;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of [email protected] designates 65.54.190.76 as permitted sender) [email protected]
Received: from BAY149-W1 ([65.54.190.125]) by bay0-omc2-s1.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
Fri, 23 Nov 2012 08:41:23 -0800

sPELE

Legacy Member
Neen, kijk eens iets meer naar onderen of de regel X-Originating-IP: [*.*.*.*] er in staat.

CuRv3

Legacy Member
aangifte doen aan politie en hopen dat je niet de enige bent en dat ze hem pakken.

TeddySo

Legacy Member
een mail is zo goed als ontraceerbaar, zeker wanneer het email adres al niet meer bestaat.
zo een mails worden ook dikwijls in grote bulk verstuurd.

ik zou zeggen, laat het een les zijn, en check int vervolg goed de bronnen en dergelijke van mails die je ontvangt.

kortom phishing is echt een plaag, waar voorlopig weinig valt aan te doen.

Cleanex

Legacy Member
Jep, pm check ik sebiet. En dacht dak het ok was, brn zelfs bij bank geweest met screenshot en die vertelden mij dat overschrijving ok was, maar enkel indien voldoende geld op koper zijn rekening...
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan