Archief - Vragen over twee websites

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

vadimvt

Legacy Member
Hallo,
Ik zie twee mooie aanbiedingen op verschillende sites, maar ben niet zeker of dit allemaal wel betrouwbaar is.
1) De eerste is 1Masterdeal - Home
ik zou graag zo'n oplaadset kopen voor iphone 5, maar ik vraag me af of het materiaal wel echt is en werkt. Daarbij ben ik niet zeker van de betrouwbaarheid van de site..

2) Dan is er nog eentje waar ik nog veel zekerder van moet zijn om over te gaan naar een aankoop..
KortingCollectief: Service Provider | Shop
Ik zie hier een macbook pro 15' inch retina staan voor 1878€, terwijl deze niet op de apple store staat.
Deze macbook heeft een 2.3ghz processor en de goedkoopste retina op Apple heeft een 2.4 ghz processor.
Het gaat om een grote aankoop en ik wil er zeker van zijn..

Macbook van kortingcollectief

Macbook van Apple

Wat zijn jullie opmerkingen?

jeff_tw

Legacy Member
Over KortingCollectief is het volgende te vinden (publieke informatie):

- de site is geregistreerd 16 december 2012 door iWayse Ltd door een hostingbedrijf in Bristol
- KortingCollectief zou worden uitgebaat door iWayse Belgium, maar nergens staat een ondernemingsnummer vermeld op de website van KortingCollectief
- iWayse Belgium dan op Google opgezocht en daar wel een ondernemingsnummer gevonden, zijnde 0508450640, en wel op de website van DomeinKantoor (deze website bestaat ook sinds 16 december 2012 en werd ook geregistreerd door iWayse Ltd - Whois domeinkantoor.com)
- het ondernemingsnummer 0508450640 kan je ingeven op Opzoeking in de kruispuntbank van ondernemingen (KBO) | KBO Public Search en daar kom je te weten wie er achter iWayse Belgium zit
- het is blijkbaar een eenmanszaak die (pas) dit jaar is opgestart, dus geen grote vennootschap of groot bedrijf dat er achter zit, en in Antwerpen is gevestigd

Aan jou om uit te maken of je hierbij zou bestellen.

vadimvt

Legacy Member
Ok, erg bedankt voor die moeite!
Ik denk dat het in orde is, maar ik twijfel nog altijd omdat ze een macbook verkopen die apple niet op zijn site verkoopt..
Ik ga er nog eens over nadenken, het is niet dringend.
en over de masterdeal.nl: ik heb het gekocht, ik vertrouw het toch wel ;)

jeff_tw

Legacy Member
vadimvt zei:
Ok, erg bedankt voor die moeite!
Ik denk dat het in orde is, maar ik twijfel nog altijd omdat ze een macbook verkopen die apple niet op zijn site verkoopt..
Ik ga er nog eens over nadenken, het is niet dringend.

Ik zou er toch serieus mee opletten, want de site werd niet door hem geregistreerd, en hij pas gestart sinds dit jaar, en kan dus niets van referenties voorleggen.

Zo'n aankopen zou ik dan ook nooit doen bij zo'n type verkoper, en laat staan dat ik ze online bij zo'n verkoper zou aankopen.

Er staat niet eens een ondernemingsnummer op zijn website, en hij is ook geen erkende Applereseller.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan