Archief - Domeinnaam vervolging?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Lawke

Legacy Member
Goedemiddag iedereen,

Ik zit met een vraagje en hopelijk kunnen jullie mij hier een correct antwoord geven.

Wij hebben pas een .be domeinnaam geregistreerd, maar deze is hetzelfde als een bedrijf in het buitenland.
Hieronder een fictief voorbeeld:

Onze registratie: joske.be ( kleine KMO in belgië )

Multinational: joske.de / joske.fr / joske.it / ....

Kan dit bedrijf ons een proces aan ons been doen?
Wat als wij deze domeinnaam willen behouden en doorlinken naar onze bedrijfswebsite? Is dit legaal?

Alvast bedankt!
Lawke

Carrion

Legacy Member
Aangezien ge blijkbaar wist da er een bedrijf was met dezelfde naam bestaat er idd de kans dat ge een briefke in de bus gaat krijgen dat ze uw domeinnaam eisen, zeker aangezien het een multinational is en hun bedrijf wss al langer bestaat dan uw KMO.

krulle3

Legacy Member
'k dacht me te herinneren als jij geen directe binding hebt met de domeinnaam en je hun bv. schade wenst toe te brengen door opzettelijk dit te registreren kunnen zij dit wel opeisen.

Neem nu dat je bv. coca-cola.be registreerde voor dat zij het deden dan kunnen zij toch het recht daarop opeisen.

Maar aangezien jij een zaak hebt met dezelfde naam ben jij normaal gewoonweg in je recht. Er bestaan nu eenmaal véél zaken met dezelfde naam. En dan is de eerste de gelukkige.

[B]Rocketeer

Legacy Member
Je mag perfect dezelfde bedrijfsnaam hebbben als uw bedrijf in een totaal andere branche zit.

dus ook uw domeinnaam van .be kunnen ze niet zomaar opeisen

Lawke

Legacy Member
Wel, het is niet dezelfde naam als onze zaak. Deze staat gewoon door gestuurd naar onze zaak..

Carrion

Legacy Member
[B]Rocketeer;15907769 zei:
Je mag perfect dezelfde bedrijfsnaam hebbben als uw bedrijf in een totaal andere branche zit.

dus ook uw domeinnaam van .be kunnen ze niet zomaar opeisen

Ge moet het verhaal maar eens opzoeken van "mikerowsoft.com", een PERSOONLIJKE webpagina die ook opgeëist is door microsoft omdat de domeinnaam er te fel op leek.

En aangezien de TS het dus met voorbedachte raden heeft staat 'm dus nie in z'n recht.

krulle3

Legacy Member
Lawke zei:
Wel, het is niet dezelfde naam als onze zaak. Deze staat gewoon door gestuurd naar onze zaak..

Ok, dan herzie 'k m'n reactie en zeg 'k: fout bezig! Je mag je ooit wel verwachten aan een sanctie.

Lawke

Legacy Member
Eventjes voor de duidelijkheid, ik ben maar een werknemer van het bedrijf..

MilM

Legacy Member
Carrion zei:
Ge moet het verhaal maar eens opzoeken van "mikerowsoft.com", een PERSOONLIJKE webpagina die ook opgeëist is door microsoft omdat de domeinnaam er te fel op leek.

En aangezien de TS het dus met voorbedachte raden heeft staat 'm dus nie in z'n recht.

Dat lijkt mij niet echt relevant.

Er is een zeer groot verschil tussen:
  1. een persoonlijke pagina die totaal geen link heeft met "mikerowsoft" en waarbij de domeinnaam bewust zo gekozen is om users te lokken
  2. twee bedrijven met dezelfde naam waarvan één internationaal en één nationaal en die dezelfde domeinnaam gebruiken (met andere extensie)

Als de naam van het bedrijf legaal is, zie ik geen enkele reden waarom je die domeinnaam niet mag gebruiken.

Ondertussen is het duidelijk dat de topcistarter een domeinnaam bedoelt die niets te maken heeft met de naam van het bedrijf, maar dat was onduidelijk in de eerste post en uw posts spelen daar ook niet op in.

Lawke

Legacy Member
Ja inderdaad, nu je het zo zegt was het niet helemaal duidelijk.

Wij hebben joske.be geregistreerd, maar deze verwijst naar Linked Internet Solutions om maar een stom voorbeeld aan te halen.
En joske.de is een bedrijf dat catering doet in verschillende landen.

Hopelijk is het nu wat duidelijker :-)

dragonflo

Legacy Member
Die kunnen je niet veel doen bij domeinnamen telt toch first come first serverd.(met een paar uitzonderingen) Ik bezit bijvoorbeeld een .be domeinnaam waarvan de .com in het bezit is van een redelijk groot Amerikaans bedrijf. Ze kunnen me niets doen.

[B]Rocketeer

Legacy Member
@dragonflo: ze kunnen u wel iets doen (zoals je zegt de uitzonderingen) als uit onderzoek blijkt dat jij misbruik maakt van hun naam of je meesurft op hun success (naambekendheid en je zet vb advertising op uw site die u per bezoeker geld opbrengt)

@lawke: zelfde dus voor uw werkgever. als "joske" niks met het bedrijf te maken heeft (kan vb wel een productrange zij die zo noemt, wie weet...), dan kan er na onderzoek wel bepaald worden dat je de domeinnaam moet afstaan (en zelfs eventuele schadervergoeding).


Maar zoals gezegd: er moet wel een grondige reden zijn
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan