Xevven
Legacy Member
Beste vrienden,
Waarschijnlijk hebben jullie al veel advertenties gezien over goedkope iphones, wat dus 99% zeker scam is als je de prijs bekijkt. Nu toen ik de advertentie eerst zag, had ik uiteraard interesse, de persoon die deze advertentie maakte had op zen kapaza profiel "Gent" ingevuld als regio en aangezien ik ook van regio Gent ben, dacht ik even te horen hoe het zat.
Ik heb via email contact opgenomen met de persoon in kwestie, een telefoonnummer had ik natuurlijk niet.
In mijn eerste mail vroeg ik naar de beschikbaarheid van de goederen. Deze persoon antwoordde in gebrekkig (vertaalsite?) Nederlands.
Het gebrekkige Nederlands leek me verdacht, maar kon ook zijn van iemand die nog maar net in Belgie is en de taal niet spreekt.
Daarna vroeg ik naar de status (of ze zeker unlocked waren) en of ze konden worden getest bij afhaling. Dit is het antwoord dat ik kreeg
Dus ik vroeg deze keer in het Engels als ze allemaal unlocked waren en konden getest worden bij afhaling in Gent.
Antwoord:
Hmm Roemenie. En voor die prijs een toestel dat 499$ kost in US, hebben zij voor 200€ met een factuur en een garantiebewijs? Redelijk verdacht.
Ik dacht toch nog even verder te gaan en uit te zoeken waar de scam echt duidelijk wordt, dus ik vroeg naar de betalingswijze.
Antwoord:
Interessant. Alles gaat eerst naar de expressdienst. Dan moet er worden betaald, wanneer het geld overgemaakt is wordt het pakket verzonden. Lijkt logisch. Alleen, hoe weet de expressdienst wanneer ik betaald heb en er is geen garantie dat de verkoper de zending niet annuleert nadat het geld is overgemaakt. Ik confronteerde hem ook met die feiten en vroeg naar welke expressdienst hij gebruikt.
antwoord:
Hier heb ik een aantal opmerkingen
* Transportkosten inbegrepen? Dat zijn wel heel goedkope iPhones dan.
* Een bankafschrift naar de koerierdienst sturen als bewijs van betaling? Nog nooit gehoord.
Over de koerier zelf.
-Een gratis domein voor een expressdienst die over heel europa actief is?
-Als je een tracking id ingeeft, geeft hij een 404 error. Normaal zou je een bericht moeten krijgen "item niet gevonden ofzo"
- Beetje googlen levert een volgende website op -> http://www.cargo-gsp.com
Bekende layout als je het mij vraagt, ziet er enkel ietsje "echter" uit. Natuurlijk bij een tracking nummer ook een 404 error.
- http://escrow-fraud.com/fraud_data.php?id=6488 zie je dat deze site net aangemaakt is en geregistreerd op een heel raar email adress, met merkwaardig veel gelijkenissen met de website van de koerierdienst die mij gemailed werd.
- Beide koerierdiensten hebben dezelfde gegevens op hun site, dezelfde foto's etc
- Banners zien er extreem hard gephotoshopped uit.
edit: Als je op hun site naar Tools gaat, dan op container specifications, dan kan je onderaan EuroTrack aanklikken, optie die normaal gezien verborgen zit. Als je daar kijkt zie je dat er zowieso "In Transit" staat, wat de andere parameters ook zijn.
Scam? Overduidelijk
Om nog even verder te gaan, stuurde ik een email met de vraag of er geen bekende internationale koerierdienst kon worden gebruikt zoals DHL of FedEx
antwoord:
Dat heb ik daarnet gehad dus ik weet niet of ik nog verder contact hou met deze persoon.
Dit dus allemaal ter info.
Die persoon heeft een hotmail adress, kan ik die ergens aangeven voor internetfraude? Poging tot oplichting? Of kan ik helemaal niks doen.
For the record, ik heb niks besteld of betaald etc.
mvg
Waarschijnlijk hebben jullie al veel advertenties gezien over goedkope iphones, wat dus 99% zeker scam is als je de prijs bekijkt. Nu toen ik de advertentie eerst zag, had ik uiteraard interesse, de persoon die deze advertentie maakte had op zen kapaza profiel "Gent" ingevuld als regio en aangezien ik ook van regio Gent ben, dacht ik even te horen hoe het zat.
Ik heb via email contact opgenomen met de persoon in kwestie, een telefoonnummer had ik natuurlijk niet.
In mijn eerste mail vroeg ik naar de beschikbaarheid van de goederen. Deze persoon antwoordde in gebrekkig (vertaalsite?) Nederlands.
de gsm zit stilstaand voorhanden te koop. hoeveel gsm zitten u geïnteresseerd voor overnemen?
1 telefoon - 305 euro
3 telefoons - 720 euro
5 telefoons - 1000 euro
Het gebrekkige Nederlands leek me verdacht, maar kon ook zijn van iemand die nog maar net in Belgie is en de taal niet spreekt.
Daarna vroeg ik naar de status (of ze zeker unlocked waren) en of ze konden worden getest bij afhaling. Dit is het antwoord dat ik kreeg
Will be great if you reply me in english for a fast communication !
Dus ik vroeg deze keer in het Engels als ze allemaal unlocked waren en konden getest worden bij afhaling in Gent.
Antwoord:
Hello,
Each phone is 'unlocked' is 100% original, no China made, brand new and boxed, with invoices, 24 months warranty certificate from Apple. you will receive with the phones all original documents + instructions manuals.
We are located in Romania....so we will shipp from here with a fast shipping service and you will receive it at home .
So let me know
Thanks
Hmm Roemenie. En voor die prijs een toestel dat 499$ kost in US, hebben zij voor 200€ met een factuur en een garantiebewijs? Redelijk verdacht.
Ik dacht toch nog even verder te gaan en uit te zoeken waar de scam echt duidelijk wordt, dus ik vroeg naar de betalingswijze.
Antwoord:
Hello,
We will first start the shipping with an Express Service and we will forward you the tracking number in order to check the shippment (By checking the tracking number you can see what`s in the package for buyers protection)
After you check the tracking number and everything is ok with you , we want the payment to be made via Wire Transfer into our bank account (WE DO NOT ACCEPT WESTERN UNION OR MONEYGRAM !).
As soon as our bank confirms the payment , you will receive your package to your home address .
You will have 7 days to inspect the package and if you don`t want to keep it , you send back the package and we will forward all your money back .
Let us know
Thanks
Interessant. Alles gaat eerst naar de expressdienst. Dan moet er worden betaald, wanneer het geld overgemaakt is wordt het pakket verzonden. Lijkt logisch. Alleen, hoe weet de expressdienst wanneer ik betaald heb en er is geen garantie dat de verkoper de zending niet annuleert nadat het geld is overgemaakt. Ik confronteerde hem ook met die feiten en vroeg naar welke expressdienst hij gebruikt.
antwoord:
Hello,
I`m using Cargo Express www.cargo-protection-express.co.cc
Yes the shipping taxes are included in the price .
If you have made the payment and you send also the receipt from the bank to Cargo Express , i cannot take back the package .
Thanks
Hier heb ik een aantal opmerkingen
* Transportkosten inbegrepen? Dat zijn wel heel goedkope iPhones dan.
* Een bankafschrift naar de koerierdienst sturen als bewijs van betaling? Nog nooit gehoord.
Over de koerier zelf.
-Een gratis domein voor een expressdienst die over heel europa actief is?
-Als je een tracking id ingeeft, geeft hij een 404 error. Normaal zou je een bericht moeten krijgen "item niet gevonden ofzo"
- Beetje googlen levert een volgende website op -> http://www.cargo-gsp.com
Bekende layout als je het mij vraagt, ziet er enkel ietsje "echter" uit. Natuurlijk bij een tracking nummer ook een 404 error.
- http://escrow-fraud.com/fraud_data.php?id=6488 zie je dat deze site net aangemaakt is en geregistreerd op een heel raar email adress, met merkwaardig veel gelijkenissen met de website van de koerierdienst die mij gemailed werd.
- Beide koerierdiensten hebben dezelfde gegevens op hun site, dezelfde foto's etc
- Banners zien er extreem hard gephotoshopped uit.
edit: Als je op hun site naar Tools gaat, dan op container specifications, dan kan je onderaan EuroTrack aanklikken, optie die normaal gezien verborgen zit. Als je daar kijkt zie je dat er zowieso "In Transit" staat, wat de andere parameters ook zijn.
Scam? Overduidelijk
Om nog even verder te gaan, stuurde ik een email met de vraag of er geen bekende internationale koerierdienst kon worden gebruikt zoals DHL of FedEx
antwoord:
Hi,
We don't have access to those here.
Why do you not want to use Cargo Express ? I've used them alot, they are very reliable and very fast delivery.
Let me know
Dat heb ik daarnet gehad dus ik weet niet of ik nog verder contact hou met deze persoon.
Dit dus allemaal ter info.
Die persoon heeft een hotmail adress, kan ik die ergens aangeven voor internetfraude? Poging tot oplichting? Of kan ik helemaal niks doen.
For the record, ik heb niks besteld of betaald etc.
mvg



Op al hun emails dezelfde antwoord ...