Archief - Oplichters? Mensen met ervaring gevraagd

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Sgt.Bonheure

Legacy Member
Hallo,

Vorige week kreeg ik het idee om een Playstation 3 aan te schaffen, maar door de hoge prijs besloot mijn moeder om online eens rond te kijken naar eventueel goedkopere winkels of dergelijke.

We vonden een website 'http://www.online-koopjes.com', waar hij te koop stond voor 200 euro. De prijs was tijdelijk verlaagd zolang de voorraad strekt. Dus bestelden we hem samen met Guitar Hero 5. De totale prijs was 286 euro.
We kregen hierbij een pagina met een rekeningnummer en informatie van een bank waarnaar we het geld moesten overschrijven en ze zouden dan binnen 48 uur na betaling de bestelling verzenden.

Na betaling ben ik dagelijks gaan controleren of de status van mijn order al gewijzigd was (deze stond op 'Awaiting Payment), maar die bleef dezelfde.
Nu, 2 weken later is de status nog steeds Awaiting Payment en reageren ze niet op e-mails en zijn ze telefonisch niet bereikbaar (er komt een automatisch bericht als je naar de telefoonnummer belt: 'U heeft uw edutel bellimiet bereikt...')

Een ander opmerkelijk gegeven is dat de homepage van de website een zeer droge 'we zijn offline, probeer later nog eens' pagina geeft. Maar zet eender welke pagina achter de website (bvb. Online-Koopjes.com - Sign in) werkt de site volledig)

Nu had ik graag geweten of er eventueel nog iemand bij deze website besteld heeft of dat er iemand is die weet hoe ik het best moet handelen indien deze webshop toch oplichters zijn.

Dj Aero

Legacy Member
dubieuze website als je het mij vraagt, ik zou hier nooit bestellen

Darius Craven

Legacy Member
Dj Aero zei:
dubieuze website als je het mij vraagt, ik zou hier nooit bestellen

100% akkoord, zelfs de "vertrouwde" online shops zijn niet altijd te vertrouwen. En daarnaast is een dergelijke korting op een PS3 in mijn ogen niet echt betrouwbaar.

the_real_hex

Legacy Member
ben je zeker dat de betaling is gelukt en dat het van je rekening is ?

ik heb het namelijk heel vaak voor dat het niet lukt van de eerste keer en dan maar denken dat je betaald hebt :)

grtz

breezz

Legacy Member
En de site is er al niet meer ..
Sorry dat ik het zo cru zeg makker, maar het is je eigen schuld als je bedrogen bent :)

Exit

Legacy Member
gewoon aangeven bij de politie
die zullen dan wel verder daarmee gaan.

Ge0force

Legacy Member
Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is ze meestal niet waar. :)

Conqie

Legacy Member
bartreligion zei:
+1

De naam alleen al. Hoe sketchy kan iets klinken.

bwa, zo zijn hollanders, die noemen alles zo "letterlijk".
maar dat ge een onbekende webshop niet eerst is google'd voor ge tot de koop over gaat, ge bent toch niet nieuw op't net é?

xpr0g

Legacy Member
Zeer spijtige zaak, ik denk dat je opgelicht bent.
Een ervaring rijker zou ik zeggen.

Tiim

Legacy Member
Heb je daar echt een PS3 op gekocht ? Die site staat echt vol met fouten. Bij de mp3-spelers een afbeelding van een Acer pc , in het menu 'xbox360' zonder hoofdletter dus... enzovoort. ;p

Dundee

Legacy Member
Sgt.Bonheure zei:
Hallo,

Vorige week kreeg ik het idee om een Playstation 3 aan te schaffen, maar door de hoge prijs besloot mijn moeder om online eens rond te kijken naar eventueel goedkopere winkels of dergelijke.

We vonden een website 'http://www.online-koopjes.com', waar hij te koop stond voor 200 euro. De prijs was tijdelijk verlaagd zolang de voorraad strekt. Dus bestelden we hem samen met Guitar Hero 5. De totale prijs was 286 euro.
We kregen hierbij een pagina met een rekeningnummer en informatie van een bank waarnaar we het geld moesten overschrijven en ze zouden dan binnen 48 uur na betaling de bestelling verzenden.

Na betaling ben ik dagelijks gaan controleren of de status van mijn order al gewijzigd was (deze stond op 'Awaiting Payment), maar die bleef dezelfde.
Nu, 2 weken later is de status nog steeds Awaiting Payment en reageren ze niet op e-mails en zijn ze telefonisch niet bereikbaar (er komt een automatisch bericht als je naar de telefoonnummer belt: 'U heeft uw edutel bellimiet bereikt...')

Een ander opmerkelijk gegeven is dat de homepage van de website een zeer droge 'we zijn offline, probeer later nog eens' pagina geeft. Maar zet eender welke pagina achter de website (bvb. Online-Koopjes.com - Sign in) werkt de site volledig)

Nu had ik graag geweten of er eventueel nog iemand bij deze website besteld heeft of dat er iemand is die weet hoe ik het best moet handelen indien deze webshop toch oplichters zijn.


Hallo ,ik heb er op 2 november een ps3 Dual shock controller besteld voor 30€. Ik heb deze meteen betaalt via overschrijving ,en ook dagelijks mijn orderstatus gecontroleerd ,maar er veranderd gewoon niks ,en heb dus gewoon nog niets ontvangen. Maandag heb ik een mail gestuurd ,met de vraag waar mijn bestelling bleef ,en krijg hier totaal geen antwoord op.
Ik vrees dat het hier om een Fake webwinkel gaat gewoon. :tongue:
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan