Archief - Pas op: valse webshops

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Plato

Legacy Member
Via een 2ehands website zoals 2ehands.be kan je terecht komen op een valse webshop. De prijzen zijn zo laag dat je in de verleiding komt. Je kunt bestellen, maar enkel via bankoverschrijving vooruitbetalen. Vervolgens krijg je.... niks. Na een aantal weken gaat de website dicht.

Een lijst van de frauduleuze websites die hier zijn gemeld: (wordt geupdate)

http://www.jumboelectro.com/ (actief)
Clicboutic (closed)
SunTech Store - Electronics, Tablets, Phones, Cameras & TV's (closed)
Best Tech Mart - Electronics, Tablets, Phones, Cameras & TV's (actief)
http://www.phonehouseshop.com/ (closed)
http://www.itdigitalwarehouse.com
(closed)
http://prosmart-store.com
(closed)
http://2dehandsapple.com (closed)
http://qmobile24.com (closed)
http://www.rideoworld.com
(closed)
http://gsmparadijs.com (closed)
http://www.superelectro.nl (closed)
ElectroGarant.com (closed)
AdvantageCorner.com (closed)
electro-tecshop.com (closed)
starshopgigant.com (closed)
http://www.nfljerseyseuropeuk.com/ (closed)
http://www.gsmsensation.com (closed)
http://media-gigant24.com/ (closed)
http://prijsjesparade.nl (closed)

Je kan in deze topic nog meer van dergelijke valse webshops posten - wanneer je er eentje tegen komt uiteraard - zodat google de mensen die het adres opzoeken, naar hier stuurt.

Plato

Legacy Member
De oplichtersbende gaat verder met een verse webshop en dezelfde soort standaardmails die ze je sturen wanneer je interesse toont voor hun op 2ehands.be aangeboden object:
starshopgigant.com (waarschuwing: bestel niets daar want je bent je geld kwijt)
Ik bedank u voor de getoonde interesse in mijn advertentie,
De Canon EOS 7D Body die ik aanbood is onlang opgehaald door zijn nieuwe eigenaar,
Maar in de doos was er een factuur van een webwinkel waar deze EOS is aangeschaft.

starshopgigant.com

Het kost er 749 Euro, het gaat waarschijnlijk om een tijdelijke actie.

Ik hoop dat u er hier een kunt bemachtigen,

Met vriendelijke groet,
Dorien van Velzen
Het lijkt me nogal duidelijk dat het hier een valse naam betreft. Het betreffende zoekertje is inmiddels gewist maar intussen staat er een gelijkaardige advertentie met een andere naam. En zo verder elke dag weer. Het is dweilen met de kraan open. Het gaat niet alleen om camera's maar ook om ipad, ps3, iphone, en andere luxe artikelen.

Zou het misschien Dennis Hatzmann kunnen zijn?
en ook deze uitzending van "Tros Opgelicht" is zeer relevant
http://www.dailymotion.com/video/xrc...-hatzmann_news

Plato

Legacy Member
Ik heb de host van de vorige website (electro-tecshop.com) gemaild, ik kreeg antwoord dat ze het gingen bekijken en nu is die website niet meer bereikbaar. Hetzelfde heb ik gedaan bij HostSo voor starshopgigant.com, ik ben benieuwd wat er van komt.

Sonina

Legacy Member
Die site is nog steeds up bij mij hoor.. :/

Edit: Advantagecorner .com staat op onderhoud nu? :/

Misschien is het een goed idee om een topic te hebben met een lijst van websites zoals deze? Of vergt dat te veel werk? :)

Plato

Legacy Member
Sonina zei:
Die site is nog steeds up bij mij hoor.. :/

Edit: Advantagecorner .com staat op onderhoud nu? :/

Misschien is het een goed idee om een topic te hebben met een lijst van websites zoals deze? Of vergt dat te veel werk? :)
Ik zal de lijst toevoegen in de beginpost

Plato

Legacy Member
starshopigigant is nu definitief offline, zo vertelt Hostdime me in een antwoord op mijn klacht.

Dr Wodka

Legacy Member
niet dus want de site is hier online op dit moment terwijl dit niet was deze namiddag

Plato

Legacy Member
blijkbaar weet hostdime niet wat ie wil... aan, uit, aan, uit, aan...

het helpt wellicht als deze meer klachten ontvangt.
Ofwel is starshopgigant.com inderdaad van hostdime verwijderd, en heeft de oplichter al een mirror ergens waarnaar de domein nu verwijst.
Het zal wel even duren voordat de whois informatie vernieuwd wordt.

Plato

Legacy Member
Bedankt voor de melding StanTem, inderdaad het is zonder twijfel dezelfde oplichter. Raar toch dat ie zomaar z'n gang kan blijven gaan, terwijl hij echt niet zo moeilijk te vinden is (wat whois uitpluiswerk). E-cops is a big joke.

Go Daddy doet de hosting van deze, heb al een paar mailtjes verstuurd in twee talen. Dat kan iedereen doen, een melding sturen via de support op de website of [email protected]. Benieuwd hoe lang deze site live blijft.

playforfun91

Legacy Member
man man die site staat ook vol rare zinnen en verdachte dingen, het valt vrij hard op.

Plato

Legacy Member
media-gigant24.com, identiek aan die andere websites van onze bedrijvige oplichter.

Ook gezien dat hij actief is op okaza.nl en dat zijn ads en account al zijn gewist na 2 dagen.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan