Archief - Pas op: valse webshops

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

jacobbrouwer

Legacy Member
Tech2go werkt onder de naam van Noord bvba.
Uit officiële statuten blijkt dat de man achter noord bvba is de Marokkaan Tarik Anebari woonachtig in Brugge, Legeweg 200.
De firma staat ingeschreven met "uiteenlopende" bedrijfsactiviteiten.
Meneer Anebari staat ook trots op Facebook waar hij bij de europeesche unie zou werken......

gedupeerden doen er goed aan aangifte te doen bij de politie, de gegevens van Noord bvba te vermelden (zelfde adres als tech2go) en de privégegevens van de heer tarik anebari.

Hoe meer meldingen hoe betere.
Gedupeerden kunnen zich ook melden op de sites (zoek op trefwoord tech2go).
OpgeletOpInternet.nl - Forumindex
kassa.nl
opgelicht.nl


opgelicht

Twinnings

Legacy Member
jacobbrouwer zei:
Tech2go werkt onder de naam van Noord bvba.
Uit officiële statuten blijkt dat de man achter noord bvba is de Marokkaan Tarik Anebari woonachtig in Brugge, Legeweg 200.
De firma staat ingeschreven met "uiteenlopende" bedrijfsactiviteiten.
Meneer Anebari staat ook trots op Facebook waar hij bij de europeesche unie zou werken......

gedupeerden doen er goed aan aangifte te doen bij de politie, de gegevens van Noord bvba te vermelden (zelfde adres als tech2go) en de privégegevens van de heer tarik anebari.

Hoe meer meldingen hoe betere.
Gedupeerden kunnen zich ook melden op de sites (zoek op trefwoord tech2go).
OpgeletOpInternet.nl - Forumindex
kassa.nl
opgelicht.nl


opgelicht
De Legeweg 200 is de Brugse gevangenis...

Plato

Legacy Member
StanTem zei:
Smijt deze er ook maar bij:
jumboelectro.com

Inderdaad, zoveelste in de reeks van dit soort fake webshops. Het viel me op dat er op 2dehands.be vandeweek veel zoekertjes verschenen met véél te goedkope nieuwe hi-end spullen. Dat is hoe deze oplichter tewerkgaat he, zal wel geen toeval zijn. Ik meld die altijd en dan halen ze het weg.

Plato

Legacy Member
Nog een site die bedrieglijk bezig is, ditmaal voor auto's op te kopen:

nl.webuyanycar.com

ik kreeg zomaar een schatting voor mijn auto in m'n e-mail. Beetje googlen maakte duidelijk dat deze lui je een overnameprijs beloven, je laten komen, dan moet je veel betalen voor een schatting en dan bieden ze nog maar de helft... In feite is het dus een bedrijf dat verdient aan schattingen van auto's, en als je voor hun veelte laag bod je auto verkoopt, wel dat is ook snel verdiend he.

Nog smeriger, ik ontving op hetzelfde moment een registratiebevestiging op anwbautoverkoopservice.nl - die ik niet heb gedaan dus... tja... zit daar iemand mij te pesten door mijn mailadres te gebruiken ofwel hebben ze daar hele lijsten van adressen waar ze op deze manier spam naar sturen...
Die ANWB auto verkoopservice is ongeveer van hetzelfde laken een pak. Beste prijs voor je auto krijg je via een tweedehands site zoals 2dehands, kapaza etc. en ook de garagist die je oude auto overneemt als je bij hem een nieuwe koopt. Maar zeker niet via zo'n bedrijven waarbij je moet betalen voor een schatting.

Plato

Legacy Member
Weer een mooie valse webwinkel die slachtoffers maakt via 2dehands.be: ElektroReus.com

"Dank voor uw reactie op mijn advertentie op 2dehands
De PS4 1TB waarvoor uw heeft gereageerd is helaas vandaag verkocht!

Ik kan uw echter wel een tip geven,
Bij de Sony Playstation 4 1TB waarvoor uw heeft gereageerd was er een
factuur bij van ElektroReus.com
Deze wordt er inclusief garantie aangeboden voor €289

Ik raad je dan ook aan om te kijken bij elektroreus,

En nogmaals excuses voor het ongemak,

Met vriendelijke groet,
C*** de S***

De whois info toont als registrar "[email protected]". Website met veel fouten in de tekst, klassiek voorbeeld.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan