Archief - Pas op: valse webshops

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

StanTem

Legacy Member
Stimpy zei:
maar ze moeten toch kunnen zien wie de eigenaar van de rekening is. Dan moet dat toch makkelijk te bestraffen en terug te vorderen zijn?

Dit:

Plato zei:
De oplichters maken gebruik van "muilezels", dat zijn lui die hun rekening laten gebruiken voor de overschrijvingen, en vervolgens het geld doorsluizen naar de oplichter. Daarvoor krijgen ze wel een % natuurlijk. Muilezel zijn is ook strafbaar, en zij worden ook aangepakt.

StanTem

Legacy Member
Het levert precies toch nog iets op eh.

Godaddy deed eerst moeilijk maar ze zijn nu toch offline.
De enige die nog online staat, is van een andere hostingprovider.

Whitenoiz

Legacy Member
longpatje zei:
tja, sommige mensen vragen gewoon om opgelicht te worden

ik dacht net hetzelfde...
WIE koopt er nu zijn hond online..
Als ik een hond wil ga ik naar een winkel om dat beest tezien vooraleer ik mijn puppy zou kopen..
Toch voor zoon dure hond x)
ruikt duidelijk naar een scam :')

peutie

Legacy Member
hond werd gekocht van een vriendin,de vluchtkoerier is hier de oplichten voor de duidelijkheid^^
maat is ondertussen al bijna opgelost

Praga

Legacy Member
Hey,

Ik denk dat ik bestolen ben door online shop SuprashoeBelgië?

Ik bestelde deze SUPRA-schoenen en toen ik de link wilde checken bleek die link niet meer te bestaan.

www.suprashoebelgie.info

Any ideas? Ik vrees dat ik hier stevig in de zak werd gezet?

StanTem

Legacy Member
Vooraleer ge op een website iets koopt, best eens de gegevens checken zoals btw-nummer en dergelijke.
De website is aangemaakt op 21 juli 2011, en is dus vorige week verlopen.
Als de vertaling even goed was als de link in uw 2e post, dan mag je zeker zijn van scam.
De host is godaddy, al meermaals gebruikt bij scam webshops, ook bij webshops die hier in de OP vermeld staan.
Ik kan wel niet met zekerheid zeggen of het een valse webshop was. Het hangt ook af van hoeveel zo schoenen kosten en hoeveel je ervoor betaalt hebt.

StanTem

Legacy Member
En hoeveel kost dat normaal?

Ge kunt mss eens een PM sturen naar Plato, die is goed (toch beter dan mij) op de hoogte van zo'n dingen.

Angelox3

Legacy Member
He Plato & StanTem

Heb dit topic wel op de voet gevolgd, ben altijd op mijn hoede voor van die valse webshops en dergelijke. Graag meld ik nog een fraudeuze website, toen ik iemand contacteerde voor een iPod Touch 4G 32GB voor mijn schoonzusje.

Op 2dehands.be (advertentie is reeds verwijderd) was er een zekere "Linda" uit "Antwerpen" die een witte iPod Touch 4G 32GB aanbood. Ik nam elektronisch contact met haar op en kreeg 4 dagen later een antwoord met als afzender "Rebecca Loos".

Voor de mensen waarbij de naam bekend in de oren klinkt, Rebecca Loos is een dame waarmee David Beckham zijn Posh zou bedrogen hebben.

Dit is haar mail:
Ik bedank u voor de reactie op mijn advertentie
Voor de Apple IPod Touch 4G 32GB die ik had aangeboden.
Helaas wil ik u mededelen dat ik de Apple IPod Touch 4G 32GB
vanmiddag heb verkocht, de eigenaar heeft het direct opgehaald.

Maar ik wil u hierdoor ook niet teleurstellen,
Op de doos was er een factuur aanwezig van een webshop waar deze Apple IPod Touch 4G 32GB is aangeschaft,
Ik hoop dat u er hier een kunt aanschaffen,

GsmParadijs.com

De Apple IPod Touch 4G 32GB kost er 179 EURO
Het gaat waarschijnlijk om een tijdelijke actie.

Met vriendelijke groet,
Loes van der Sloos

Het e-mailadres waarmee de mail verzonden is, is: [email protected].

Dit gaat dus (volgens mij) ook weer duidelijk om een oplichter, gezien:
1) De professioneel-ogende website die superkoopjes aanbiedt die te mooi om waar te zijn.
2) De aanmaning van de "tegenpartij" om daar naartoe te gaan en iets te kopen "op factuur" met "uitzonderlijke koopjes" is me ook niet helemaal zuiver.
3) Het ging in eerste instantie om een "Linda", dan als afzender staat er "Rebecca Loos" en de mail wordt afgesloten met Loes van der Sluis.
4) Het e-mailadres is "[email protected]". Iemand die zijn "eigen naam" verkeerd spelt in zijn e-mailadres lijkt me ook niet echt koosjer.

J3rry

Legacy Member
ik zoek mijn webwinkels altijd op pricewatch bij tweakers.net
daar staan prijzen, en ratings van winkels en commentaar
zo zie je direct welke winkel te vertrouwen is en snelle service levert

Praga

Legacy Member
Praga zei:
Hey,

Ik denk dat ik bestolen ben door online shop SuprashoeBelgië?

Ik bestelde deze SUPRA-schoenen twv 105 euro en toen ik de link wilde checken bleek die link niet meer te bestaan.

www.suprashoebelgie.info

Any ideas? Ik vrees dat ik hier stevig in de zak werd gezet?

Vreemd maar waar: ik heb gisteren die schoenen ontvangen uit Hong Kong. Er stak een pro forma bij ter waarde van 5 USD for samples. Vreemd verhaal alleszins...

StanTem

Legacy Member
Praga zei:
Vreemd maar waar: ik heb gisteren die schoenen ontvangen uit Hong Kong. Er stak een pro forma bij ter waarde van 5 USD for samples. Vreemd verhaal alleszins...

Allez, da's chance hebben.
Is wss een winkel die ook in België wilt verkopen, maar de domeinnaam (nog) niet verlengd heeft.
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan